Getuigenis 242 in moordzaak Narges Achikzei

caret-down caret-up caret-left caret-right
Journalist
BNNVARA kondigt in een persbericht de uitzending aan van 6 afleveringen van "De Familierechercheur," geproduceerd door Jessica Villerius' Posh Productions: "Familierechercheurs balanceren vaak tussen twee verschillende werelden met aan de ene kant het verdriet, woede en soms zelfs haat van de nabestaanden en aan de andere kant hun collega's van het onderzoeksteam die er alles aan doen om de daders te pakken. Waar zij normaal gesproken een absolute vertrouwensfunctie hebben, praten zij nu voor één keer en met volledige medewerking van de nabestaanden over de zaak die op hen het meeste indruk heeft gemaakt."

Bij een foto van familierechercheurs Erik & Saskia werd er verwezen naar de "Zeister brandmoord". Geissen heeft hierop contact opgenomen met BNNVARA en hen gewaarschuwd voor de negatieve gevolgen van uitzending van die aflevering. Geissen benadrukte dat niemand zit te wachten op de leugens van beruchte corrupte agenten uit Zeist, en hij verwees naar alle verzonnen verhalen die agenten al hadden verteld.

Namens BNNVARA reageerde communicatieadviseur Michiel van Rijswijk op de enige juiste wijze: "Geachte heer Geissen, Dank u wel voor uw berichten betreffende onze serie ‘De Familierechercheur’. Wij kunnen u melden dat de zaak waarover u spreekt, de ‘Zeister brandmoord’, geen deel uitmaakt van de afleveringen die wij gaan uitzenden."

BNNVARA heeft dus 5 van de 6 afleveringen van "De Familierechercheur" uitgezonden. Posh Productions mailde dat het op verzoek van Geissen de foto van familierechercheurs Erik & Saskia zou verwijderen, omdat de aflevering nooit is uitgezonden.

 

Geplaatst in Innovatie, Klokkenluider, Moord Narges Achikzei, Onderzoek, Politie Zeist en getagd met , , , , , , , .