Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Barbara
Geboren: 1969
Poging tot moord: 7 mei 2010
Woonplaats: Oldenburg
Herkomst: slachtoffer: Duitsland; dader: Noord-Afrika
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar echtgenoot (ten tijde van het misdrijf 38 jaar)
Barbara wil scheiden van haar man. Zijn oorsprong wordt opgegeven als Noord-Afrika, vermoedelijk komt hij uit Tunesië of Marokko. Hij wil de scheiding niet accepteren en gaat haar op 7 mei 2010 met een mes achterna in hun gezamenlijke appartement. Hij schreeuwt "Ik ga nu je keel doorsnijden", richt eerst op haar gezicht, dan op haar buik. Barbara vlucht, belt de politie en wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De volgende dag wordt de dader gepakt. Hij heeft een strafblad voor aanranding, onder andere. Arrestatiebevel en aanklacht zijn voor het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel en poging tot doodslag.

In december 2010 wordt de dader door de rechtbank Oldenburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. In het vonnis staat dat de rechtbank uitgaat van de intentie om te doden. De dader liet vervolgens zijn vrouw los.

Barbara is niet de echte naam van de vrouw. Wij stellen alle tips over deze zaak op prijs!

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , .