Getuigenis 125 van 225 in moordzaak Narges Achikzei

caret-down caret-up caret-left caret-right
Burger
je hebt mijn punt niet begrepen. dit is niet de eerste keer dat een Afhaanse man zijn vrouw, zus, moeder, enz vermoordt... Ik heb de afgelopen jaren verschillende van dit soort verhalen gezien, de meeste moslimmannen raken verdwaald als ze in de westerse landen belanden... ze vergeten wat hun religie hen leert, van welke cultuur ze afkomstig zijn, hoe ze zich moeten gedragen, enz.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.
  • de relatie wenst te beëindigen.
  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.
  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.


Geplaatst in Innovatie, Klokkenluider, Moord Narges Achikzei, Onderzoek, Politie Zeist en getagd met , , , , , , , .