Getuigenis 126 van 225 in moordzaak Narges Achikzei

caret-down caret-up caret-left caret-right
Burger
Het slachtoffer kreeg drie maanden lang geen salaris uitbetaald en sleurde haar baas naar de rechtbank omdat hij haar onbetaald werk had laten doen. De familie waar ik het over had zei ook dat haar baas haar heeft bedreigd de strafzaak terug te trekken, omdat de strafzaak niet goed zou zijn voor de reputatie van hem en zijn bedrijf. De politie is er dus nog niet zeker van en er lopen verschillende onderzoeken. Het meisje was vijf jaar verloofd en als haar familie tegen hem geweest zou zijn, dan zou het niet vijf jaren hebben gewacht om haar te doden, idioot!

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.
  • de relatie wenst te beëindigen.
  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.
  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.


Geplaatst in Innovatie, Klokkenluider, Moord Narges Achikzei, Onderzoek, Politie Zeist en getagd met , , , , , , , .