Getuigenis 202 van 225 in moordzaak Narges Achikzei

Burger
Het meisje is een vriendin van mijn tante die ook ergens in Nederland woont. Nou je kunt er ook niet veel over zeggen, behalve dan dat het meisje zelf niet onschuldig was, maar dat is geen reden om iemand zo brutaal te vermoorden. ze was bankmedewerker bij een bank en had een affaire met haar baas. Ze had ook schulden. Nou, het spel ging door totdat ze zich wilde losmaken van haar baas om met haar verloofde te trouwen, die op zijn beurt het verlies niet kon verkroppen en haar op een zeer zieke manier doodde.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.
  • de relatie wenst te beëindigen.
  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.
  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.


Geplaatst in Innovatie, Klokkenluider, Moord Narges Achikzei, Onderzoek, Politie Zeist en getagd met , , , , , , , .