Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Natalie
geboren: 1984
gewurgd: 22/23 november 2009
Woonplaats: Rosenheim (bij München)
Herkomst: Dader: Tunesië
Kinderen: geen
Dader: haar partner (ten tijde van het misdrijf 21 jaar)
Natalie is secretaresse en ontmoet begin 2007 een Tunesiër in een discotheek. Ze gaan samen in Rosenheim wonen. Over de Tunesiër wordt gezegd dat hij in München is geboren, terwijl een ander zegt dat hij alleen gebroken Duits spreekt. Hij heeft geen opleiding en werkt niet.

Een vriend van Natalie waarschuwt haar waarschijnlijk ook wel eens voor mogelijke gevaren van de relatie. Natalie reageert daarop met "Hij zou me nooit vermoorden".

In de nacht van 23 november 2009 belt de Tunesiër Natalie's vader en broer op en zegt dat zijn vriendin dood in de badkuip ligt. De twee lichten de politie in.

De agenten arresteren later de partner van het slachtoffer.

In de rechtbank beweert de Tunesiër aanvankelijk dat Natalie de doucheslang om haar eigen nek had gelegd in de badkuip. Toen gehoorzaamde hij een innerlijke stem en sloeg toe. Dan beweert hij dat hij Natalie op verzoek heeft vermoord. Maar het was waarschijnlijk zo: Natalie was jarig en kreeg felicitaties per sms. Ze kreeg ruzie met haar partner, die volgens getuigen overmatig jaloers was. Nadat ze hem het appartement had uitgezet, kwam hij terug en wurgde haar.

In september 2010 wordt de Tunesiër door de rechtbank van Traunstein veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .